Tirsdag Aften

Tirsdag aften er hjertet i Randers og Omegns Husflidsforening og en stor del af netop det, der gør vores forening til det særlige, den er: Husflid i fællesskab uden at skele til køn, race, alder, viden og erfaring. Det vigtigste er kærligheden til håndværket. Til fællesskabet. Til det at arbejde med sine interesser sammen med andre og nogle gange også sammen med nogle, der laver noget helt andet. Aktiviteten "Tirsdag aften" åbner op for flere lokaler mellem 18-21.30. Du bestemer selv, hvor de vil sidde, med hvem og hvad du har lyst til at arbejde med på dagen. Aktiviteter under Tirsdag Aften i menuen er eksempler på, hvad du kan gå i gang med. Nye ideer er altid velkommen. Hvem ved måske vil andre blive nysgerrige og få lyst til at gøre dig følgeskab. Hvor håndarbejde, syning og vævning er omdrejningspunktet for aktiviteterne Onsdag Aften, er det kun fantasien, der sætter grænser for hvad du vil arbejde med Tirsdag Aften.

 

Er du til det finmotoriske quilling, orkis, eller teposer? Eller har du lidt større armbevægelser og er til strik, hækling eller patchwork? Til noget helt andet, eller til lidt af hvert. Så skal du komme forbi tirsdags aften. Her kan (næsten) alt lade sig gøre.

Der er plads til alle, uanset om du bare er nysgerrig, er kørt fast i noget kreativt derhjemme eller er erfaren.

Vi hjælper, inspirerer og udfordrer hinanden i bedste selvkørerstil, mens hyggen breder sig, og værkstederne fyldes med snak om stort og småt. Har vi lyst til at arbejde sammen med Husflids andre aktiviteter falder det os naturligt, at gøre det. Er der udflugter eller inspirationsture, der frister, har vi gode muligheder for at finde sammen og gøre det. Vi har med andre ord ikke "faste pladser", man kan bevæge sig rundt og deltage på tværs, og som det giver bedst mening.

  

Det hyggelige indslag: Hyggen og fællesskabet er i højsædet Tirsdag Aften. Klokken 19.30 samles vi omkring langbordet, for at snakke og grine over en kop kaffe (5 kr.) inden vi vender tilbage til vore sysler. Du skal selv medbringe din egen kop.

Sommer- og vintersæsonen afslutter vi med en hyggelig sammenkomst over noget lækkert. Se også årshjulet i kalenderen på forsiden, og du er altid velkommen til at sende dine forslag på randers.husflid@gmail.com

 

Kom og se for dig selv. Du er altid velkommen til at kigge ind tirsdag aften. Vi er rundt omkring i huset oppe og nede, og der er også plads til dig, som har lyst til at arbejde kreativt med håndarbejde i en eller anden form. Dig, der vil deltage i et fællesskab, hvor vi deler vores erfaringer med håndarbejde, samtidig med at vi hygger os.

 

Er det første gang, at du er her, så kom forbi lerværkstedet i kælderen (det bliver ikke brugt til ler tirsdag aften), og herfra kan vi guide dig videre. 

 

Det med bjælkerne: Du kan orientere dig i de fleste aktiviteter ved at klikke på bjælkerne herude til højre (læser du med på telefonen, kommer bjælkerne nedenfor). Fordi Tirsdag Aften i sit væsen er sin helt egen, kan der ikke være en fuldstændig oversigt over, hvad der foregår hvor.

Den enkelte tager sit håndarbejde eller anden opgave med hjemmefra, så udbuddet vil variere. Det, vi i store overskrifter er sikre på, er beskrevet for sig selv. Du er meget velkommen til at sende en beskrivelse på randers.husflid@gmail.com, hvis der er en aktivitet Tirsdag Aften, som du synes, at vi mangler at beskrive i sit eget afsnit her på siden. 

  

Det nødvendige: Alle sørger godt for at holde orden, rent og ryddeligt. Alle hjælper altid med oprydningen. Også selvom det måske ikke er ens eget, man rydder op. En anden gang er der måske noget, du har glemt, som en anden tager for dig.

Når vi efterlader de enkelte værksteder, slukker vi kaffemaskinen ved at tage stikket ud af kontakten, og vi vasker op efter os selv, hvis vi har brugt noget. Hver gang. Det er ikke rart for nogen, når de brugte kopper står og "pynter" ved, eller nede i, håndvasken. Allerbedst kan du medbringe din egen kop, som du så også selv er ansvarlig for (det skal du alligevel, når vi drikker kaffe sammen i Kældercafeen, så måske kan du bruge den samme kop hele aftenen).

Der aftales fælles hovedrengøring, når det er nødvendigt; det kan være til jul, til sommer.

Vi sorterer affald så godt som muligt. Restaffald og organisk affald i spandene i de enkelte værksteder. Glas, metal, pap og papir i containerne udenfor. Andet affald kan aftales med huset if til fx storskrald; kontakt servicemedarbejderen.

Brugte klude, viskestykker og håndklæder kan lægges til vask på det lille bord til højre i mellemgangen på vej ud af Husflid (under knagerækken), derfra tager rengøringsassistenten det - hun lægger dem på bordet i det første lokale, når det er vasket. Derfra er det fælles ansvar at få dem fordelt ud til alle håndvaskene i kælderetagen. 

 

 Randers og Omegns Husflidsforening
Fritidscentret
Vestergade 15
8900 Randers C

Mail: randers.husflid@gmail.com

CVR: 17942379

Du finder os i Fritidscentret i Vestergade 15, 8900 Randers C. Vi holder til i Kælderen og benytter os af andre lokaler i huset også. Find os i kælderen første gang du besøger os. Der er indgang fra Vestergade og fra Jernbanegade


Medlem af Fora