Nålefilt

Herunder er et billede fra opstarten med vådfilt. Her ses ulden placeret på en der til beregnet måtte. Der kom herefter sæbevand på, og så blev der lagt kræfter i, måtten blev rullet sammen og rullet hen over bordet indtil at ulden var krympet til den ønskede størrelse. Selvom det kan være hårdt at rulle denne måtte, så er det super godt for fingrene. Huden bliver rigtig blød af det grundet lanolin i ulden, men også grundet sæbevandet.

Vaadfilt Maatte

 

Der blev også nålefiltet til den store guldmedalje. Ved nålefilt bruger man en speciel filtenål, hvor på der er nogle modhager. Modhagerne har den funktion, at når man prikker i ulden, så får modhagerne fibrene i ulden til at arbejde sammen, således ulden bliver filtet uden brug af sæbevand. 

Herunder ses et billede af én, der ved hjælp af en filtenål har formet dele til en bamse.

 

En Naalefilter

 

Der var "fri leg" og kun fantasien satte grænser denne tirsdag aften. Således blev der lavet julebamser, kanin, bamser og endda en skildpadde blev det også til.

 

Herunder ses et par stykker af underviserens egne kreationer, som man kunne bruge som inspiration, hvis man havde lyst til det.

 

Modeller

 

Tak for denne aften, som var utrolig hyggelig.