Strik

To pinde og en snor er tilnærmelsesvis et strikketøj. En mere forfinet udgave af syslen er til håndværket fremstillet pinde og forarbejdet garn i forskellige kvaliteter.

 

Det er sidstnævnte, der er i gang i Randers og Omegns Husflidsforening.

Strikketøjet bærer foreningens DNA med sig, fordi det lige er til at tage med, hvor man end kommer i huset, og dermed er håndarbejdet kernen i din tilstedeværelse, som er så vigtig for fællesskabet.

Du er altid velkommen til at tage strikketøjet med, sætte dig, hvor det giver bedst mening for dig og tage tingene derfra. Er du gået i stå, har du tabt alle maskerne og er i tvivl om, hvor de forsvandt hen, så fortvivl ikke, der sidder dygtige håndværkere og strikkere, der både kan se sig ud af det og forstå de mest indviklede opskrifter. Alt du skal gøre, hvis det går dig imod, er at spørge.

 

Det helt særlige: Foreningen udmærker sig ved, at samle forskellige håndværk ved samme bord eller i samme hus på samme tid. Det giver plads til forskelligheden uden stigmatisering, men med hjerte og sjæl. Tirsdag aften har denne tanke med sig; mennesker mødes over sysler og får vendt stort og småt. Vi har ikke romerske bade på vores kølige breddegrader, historisk har vi husflidsforeninger til formålet; vi mødes og får vendt det meste, mens noget nyttigt eller andet vigtigt kommer fra hånden.

I resten af forenings åbningstid er det den samme tænkning, der ligger til grund for vores forsamling. Måske det til tider er lidt tydeligere Tirsdag Aften end i dagstimerne, hvor værkstederne i nogen udstrækning kan syne mere fagspecifikke. 

 

Minigalleri viser medlemmernes egne produktioner:

Klik på det enkelte foto for at se det i fuld størrelse
Klik på  X oppe i venstre hjørne for at vende tilbage til oversigten

KONTAKT


Randers og Omegns Husflidsforening
Fritidscentret
Vestergade 15
8900 Randers C

Mail: randers.husflid@gmail.com

CVR: 17942379

Du finder os i Fritidscentret i Vestergade 15, 8900 Randers C. Vi holder til i Kælderen og benytter os af andre lokaler i huset også. Find os i kælderen første gang du besøger os. Der er indgang fra Vestergade og fra Jernbanegade


Medlem af Fora