Patchwork

Patchwork er klippe-klistre taget til et højere niveau, hvor sæt-sammen-tanken bliver til levende brugskunst; et tæppe, en pude, en taske, en æske, et stykke tøj, et billede ...

 

Har du saksen, så har vi pladsen. Både på stolen og i fællesskabet.

Kan du lide at lege med form, farve og komposition - og at sy? Så skal du måske overveje om det guldrandede håndværk, patchwork, er noget for dig. Måske er du allerede garvet udi det - du er velkommen hos os uanset. En af vores styrker er vores forskellige færdigheder, der afspejles i medlemsskaren. Det giver et dynamisk og inspirerende miljø.

Patchwork er en gammel teknik, hvor du syr stoflapper fra gammel beklædning og stofrester sammen og skaber nye sammenhænge og nye udtryk. Stofstykkerne klippes typisk i forskellige geometriske former som kvadrater, romber, trekanter og sekskanter, inden de syes sammen i dekorative mønstre og smukke farvesætninger.

Vi hjælper dig gerne i gang, hvis du ikke har prøvet det før, og vi deler gerne vores viden med dig. Uanset om du vil patche i hånden eller på symaskine, kræver det præcision, sirlighed og nøjagtighed, når du tegner, skærer og syr, for at blive vellykket. Hertil anvendes papskabeloner, frysepapir og skære. 

Til sidst kan du eventuelt fremhæve figurer og linjer i arbejdet ved at quilte arbejdet. 

 

Du skal medbringe: De redskaber og materialer, du vil bruge. Er det helt nyt for dig, anbefaler vi, at du besøger os for at få gode råd, inden du gør dine indkøb.

Du får brug for kridt, lineal, skæreplader, skærehjul, saks, karton, stof nål og sytråd.

Stoffet behøver ikke være nyt og dyrt. Du kan fx købe bomuldsskjorter og bluser i en genbrugsforretning.

 

 

Minigalleri viser medlemmernes egne produktioner:

Klik på det enkelte foto for at se det i fuld størrelse
Klik på  X oppe i venstre hjørne for at vende tilbage til oversigten

 

KONTAKT


Randers og Omegns Husflidsforening
Fritidscentret
Vestergade 15
8900 Randers C

Mail: randers.husflid@gmail.com

CVR: 17942379

Du finder os i Fritidscentret i Vestergade 15, 8900 Randers C. Vi holder til i Kælderen og benytter os af andre lokaler i huset også. Find os i kælderen første gang du besøger os. Der er indgang fra Vestergade og fra Jernbanegade


Medlem af Fora