Træfolk

Træværkstedet er for dig, der har lyst til at arbejde med træ. Måske vil du gerne dreje i træ, lære det, eller måske vil du bygge et mindre møbel eller reparere benet på den stol, der står og vipper lidt? Du er velkommen hos os.

 

I træværkstedet deltager du samtidigt i et fællesskab, hvor vi deler vores erfaringer og kærligheden til håndværket, til træ og træredskaber, samtidig med at vi hygger os.

Vi drikker fælles kaffe om formiddagen, når det passer ind i dagens aktiviteter.

Vi får nogle fine resultater ud af syslen og er fint repræsenteret, når Randers og Omegns Husflidsforening holder udstillinger.

 

Betaling for træ: Vi har et mindre lager af træ. Der er gratis træ, og der er betalingstræ. Det er til at se sig ud af, og enhver husker, at når man tager fra betalingshylden, så afregner man med det samme til værkstedets kontaktperson. Priserne er lave. Indtægten bliver anvendt til nødvendige fornyelser og andre nyindkøb.

Du kan også selv medbringe træ efter eget valg.

 

Maskiner: Mulighederne for kreativ udfoldelse er mange, og det er maskinerne også. For alle maskiner gælder det, at de ikke må benyttes, hvis man er her alene i det pågældende værksted, og alle sikkerhedsforanstaltninger skal følges og må ikke omgås. Når du begynder at komme hos os, får du en gennemgang af vores maskinpark og en introduktion til ansvarlig brug af den. Henvend dig til kontaktpersonen, der er angivet herude til højre.

Håndværktøj af forskellig karakter er også tilgængeligt, såvel som du er velkommen til at tage dit eget med. De lagre vi har af forskellige ting kan du få en introduktion til ved kontaktpersonen. Øvrige brugere af værkstedet kender også rytmer og arbejdsgange, så dem kan du også roligt spørge.

 

Husk, at Randers og Omegns Husflidsforening er baseret på fællesskab og fælles ansvar. Det tager vi også alvorligt ved brug af træværkstedet.

 

Enkelte af træfolkene er også repræsenteret på Kejsergården (Håndværksmuseum), og alt i alt ligger der hele vejen rundt megen viden, som vi gerne deler ud af ved behov. Husk, at det er godt at spørge. Det er bedre at spørge en gang ekstra, end det er, at komme i karambolage med et håndværktøj, eller det der potentielt er værre.

 

Det hyggelige indslag med Lerdamerne: Vi har en god rytme med at holde fælles frokoster sammen med Lerdamerne, jul og påske. (Det er egentlig ikke helt korrekt, at kalde dem lerdamer; der er vist også en mand derinde, og nogle gange har der vist været en enkelt mere.) Hvorom alting er, så er det også sammen med dem, at vi har fødselsdagskaffe hver den første onsdag i måneden kl. 10.00. i Kældercafeen. Vi drikker fælles kaffe og spiser en franskbrødsmad. Har der været runde fødselsdage siden sidst, bliver der kippet med flaget for fødselaren eller fødselarerne, hvis der er flere. 

Når man deltager i fødselsdagskaffen betaler man 100,00 kr, når Evan Iversen kommer rundt med raslebøssen. Det gør han, når kassen er tom, men det hører med, at de er gode til at få pengene til at række. Vil man ikke være med i en fast ordning, er det muligt at betale 15,00 kr som gæst.

 


Generelt: Alle sørger godt for at holde orden, rent og ryddeligt. Alle hjælper altid med oprydningen. Også selvom det måske ikke er ens eget, man rydder op. En anden gang er der måske noget, du har glemt, som en anden tager for dig.

Når vi går hjem, slukker vi kaffemaskinen ved at tage stikket ud af kontakten, og vi vasker op efter os selv. Hver gang. Det er ikke rart for nogen, når de brugte kopper står og "pynter" ved, eller nede i, håndvasken. Du kan også medbringe din egen kop, som du så også selv er ansvarlig for.

Hvert år aftales en hovedrengøring på værkstedet; det kan være til jul, til sommer - eller når det er nødvendigt.

 

Vi sorterer affald så godt som muligt. Restaffald og organisk affald i spandene i de enkelte værksteder. Glas, metal, pap og papir i containerne udenfor. Andet affald kan aftales med huset if til fx storskrald; kontakt servicemedarbejderen.

Brugte klude, viskestykker og håndklæder kan lægges til vask på det lille bord til højre i mellemgangen på vej ud af Husflid (under knagerækken), derfra tager rengøringsassistenten det - hun lægger dem på bordet i det første lokale, når det er vasket. Derfra er det fælles ansvar at få dem fordelt ud til alle håndvaskene i kælderetagen. 

 

Minigalleri viser medlemmernes egne produktioner:

Klik på det enkelte foto for at se det i fuld størrelse
Klik på  X oppe i venstre hjørne for at vende tilbage til oversigten

/media/16992/aender-28-05-2022-jpeg.jpg
/media/16993/kollage-traedyr-28-05-2022-jpeg.jpg
/media/17029/hylde-med-stjerneplusmaane-jpeg.jpg
/media/17205/kaniner-jpeg.jpg

KONTAKT


Randers og Omegns Husflidsforening
Fritidscentret
Vestergade 15
8900 Randers C

Mail: randers.husflid@gmail.com

CVR: 17942379

Du finder os i Fritidscentret i Vestergade 15, 8900 Randers C. Vi holder til i Kælderen og benytter os af andre lokaler i huset også. Find os i kælderen første gang du besøger os. Der er indgang fra Vestergade og fra Jernbanegade


Medlem af Fora