Modelflyvere

Modelflyvere repræsenterer den ypperste passion og lysten til at få de små fly ud at flyve rigtigt. Det er legetøj for voksne i alle aldre.

 

Præcision. Tålmod. Stolthed. Er nogle af de begreber, der kendetegner proces, egenskab og tilfredsstillelse hos en flyver.

Omend vi forbinder dét, at noget er en model med noget småt - så er netop modelflyene slet ikke i nærheden af at være små, hvis man sammenligner med fx miniature-folkets små skabte verdner. Sammenligner man med fly-på-vingerne-størrelse, så ér det småt. Mere for at lede dine associationer i den rigtige retning for at forstå vores gebet. 

Vi kerer os om vingernes form, om mekanikkens mysterier, og vi elsker nørderiet i det. Vores værksted er for dig, der har lyst til at bygge et modelfly fra bunden i en kreds af ligesindede, hvis hjerter banker for denne niches fortræffeligheder.

Maskiner: Mulighederne for kreativ udfoldelse er mange, og det er maskinerne også. For alle maskiner gælder det, at de ikke må benyttes, hvis man er alene i det pågældende værksted, og alle sikkerhedsforanstaltninger skal følges og må ikke omgås. Når du begynder at komme hos os, får du en gennemgang af vores maskinpark og en introduktion til ansvarlig brug af den. 

Alle der har deres gang i værkstedet forventes, at kende rytmer og arbejdsgange, så dem kan du roligt spørge og du kan henvende dig til Flyverkontakten, der er angivet herude til højre. (Læser du med fra mobiltelefonen, følger oplysningerne nedenfor.) Du kan også altid sende en mail på randers.husflid@gmail.com, så sørger foreningen for, at vi får din henvendelse og kan svare dig derefter.

Husk, at det er godt at spørge. Det er bedre at spørge en gang ekstra, end det er, at komme i karambolage med et håndværktøj, eller det der potentielt er værre.

 

 Pris: Det er en langsommelig proces og kan være en bekostelig affære, at give sig i kast med kunsten udi at kreere sit eget flyvedygtige fly. Vi hjælper dig gerne med dit projekt og måske har vi også gode idéer til, hvor nyindkøb er bedst gjort.

 

Det helt nødvendige: Alle sørger godt for at holde orden, rent og ryddeligt. Alle hjælper altid med oprydningen. Også selvom det måske ikke er ens eget, man rydder op. En anden gang er der måske noget, du har glemt, som en anden tager for dig.

Når vi går hjem, slukker vi kaffemaskinerne ved at tage stikket ud af kontakten, og vi vasker op efter os selv. Hver gang. Det er ikke rart for nogen, når de brugte kopper står og "pynter" ved, eller nede i, håndvasken. Du kan også medbringe din egen kop, som du så også selv er ansvarlig for.

Hvert år aftales en hovedrengøring på værkstedet; det kan være til jul, til sommer - eller når det er nødvendigt.

 

Vi sorterer affald så godt som muligt. Restaffald og organisk affald i spandene i de enkelte værksteder. Glas, metal, pap og papir i containerne udenfor. Andet affald kan aftales med huset if til fx storskrald; kontakt servicemedarbejderen.

Brugte klude, viskestykker og håndklæder kan lægges til vask på det lille bord til højre i mellemgangen på vej ud af Husflid (under knagerækken), derfra tager rengøringsassistenten det - hun lægger dem på bordet i det første lokale, når det er vasket. Derfra er det fælles ansvar at få dem fordelt ud til alle håndvaskene i kælderetagen. 

 

Minigalleri viser medlemmernes egne produktioner:

Klik på det enkelte foto for at se det i fuld størrelse
Klik på  X oppe i venstre hjørne for at vende tilbage til oversigten

KONTAKT


Randers og Omegns Husflidsforening
Fritidscentret
Vestergade 15
8900 Randers C

Mail: randers.husflid@gmail.com

CVR: 17942379

Du finder os i Fritidscentret i Vestergade 15, 8900 Randers C. Vi holder til i Kælderen og benytter os af andre lokaler i huset også. Find os i kælderen første gang du besøger os. Der er indgang fra Vestergade og fra Jernbanegade


Medlem af Fora