Knivbyggere

Knivbygning er for dig, der har lyst til at bygge personlige knive fra bunden. Knive lavet med nænsomhed og i høj kvalitet. Knive med personlighed og attitude. Du er meget velkommen til at være med.

 

Vi er en lille skare af knivnørder, der bygger personlige knive fra bunden. Nørderiet til trods er vi også i stand til at se op fra det koncentrerede arbejde og ud i rummet, hvor fællesskabet er. Det er gode og lune mennesker, der er her hos os, og overvejende mænd. Ikke fordi det skal være sådan, men sådan er det blevet. 

 Vi deler vores erfaringer og hygger os, mens vi også inspirerer, hjælper og  udfordrer hinanden. Det er vores fælles erfaringer og lyst til at eksperimentere, der sætter rammerne for, hvordan og med hvad knivene bygges. Vi designer og fremstiller knivskaft og skede. Knivsblade køber vi eller bruger et brugt.

Der er en lovgivning, der skal overholdes, så det gør vi. Er du i tvivl, så spørg altid en af os, du kan henvende dig til kniv-kontakten, der står anført herude til højre, eller du kan sende en mail på randers.husflid@gmail.com, så sørger foreningen for, at vi får din henvendelse og kan svare dig derefter.

Vi værdsætter et godt grin og en snak om både stor og småt over en kop kaffe. Og vi stiller gerne op, når Randers og Omegns Husflidsforening slår et slag for fællesskabet og fx afholder udstillinger.

 

Hvad skal du bruge: Du medbringer selv materialer og typisk er det: Træ, horn, ben og acryl til skaftet, mens vi typisk anvender læder til skeden. Vi har fælles indkøb af noget og noget andet på lager.

Der er en god idé at besøge os og få en snak, se lokalerne og blive klogere på det hele, inden du anskaffer dig en hel masse. Måske har du noget liggende i gemmerne, og det er du velkommen til at tage med, også hvis du har brug for, at vi hjælper med at vurdere, om det er egnet til formålet.

Måske har du det bedst med dit eget værkstøj, og måske er der noget, der er helt fint at dele, og som vi allerede har. Du skal dog forvente selv, at medbringe mindre værktøj som læderværktøj, lædernål og tråd. Til efterbehandling kan du få brug for fx navsværte, olie og lak. 

 

Maskiner: Mulighederne for kreativ udfoldelse er mange, og det er maskinerne også. For alle maskiner gælder det, at de ikke må benyttes, hvis man er her alene i det pågældende værksted, og alle sikkerhedsforanstaltninger skal følges og må ikke omgås. Når du begynder at komme hos os, får du en gennemgang af vores maskinpark og en introduktion til ansvarlig brug af den. Henvend dig til kontaktpersonen, der er angivet herude til højre. (Læser du med fra mobiltelefonen, følger oplysningerne nedenfor.) 

Typisk vil du skulle bruge trædrejebænke og træskærerværktøj, boremaskine, knivslibemaskine og høvlebænk.

 

Husk, at det er godt at spørge. Det er bedre at spørge en gang ekstra, end det er, at komme i karambolage med et håndværktøj, eller det der potentielt er værre.

Alle der har deres gang i værkstedet forventes, at kende rytmer og arbejdsgange, så dem kan du også roligt spørge.

 

Du er ikke alene. Selv om det måske kan føles sådan, fordi vi som regel er alene i huset på det her tidspunkt. Det betyder, at det kan kræve lidt af os, at føle os som en del af det store fællesskab i Randers og Omegns Husflidsforening, fordi de andre aktiviteter sker, mens der er forskellige værksteder i gang på samme tid.

Det er altid en god idé at deltage i generalforsamlingen og i foreningens andre fælles aktiviteter. I årshjulet kan du se, hvad der sker i huset udover de faste aktiviteter. Hvis vi vælger at deltage i de afslutninger, der ligger Tirsdag Aften og er mere end et par stykker skal vi huske at give besked af hensyn til indkøb. 

 

Det virkelig sjove: Alle sørger godt for at holde orden, rent og ryddeligt. Alle hjælper altid med oprydningen. Også selvom det måske ikke er ens eget, man rydder op. En anden gang er der måske noget, du har glemt, som en anden tager for dig.

Når vi går hjem, slukker vi kaffemaskinerne ved at tage stikket ud af kontakten, og vi vasker op efter os selv. Hver gang. Det er ikke rart for nogen, når de brugte kopper står og "pynter" ved, eller nede i, håndvasken. Du kan også medbringe din egen kop, som du så også selv er ansvarlig for.

Hvert år aftales en hovedrengøring og oprydning på værkstedet; det kan være til jul, til sommer - eller når det er nødvendigt.

 

Vi sorterer affald så godt som muligt. Restaffald og organisk affald i spandene i de enkelte værksteder. Glas, metal, pap og papir i containerne udenfor. Andet affald kan aftales med huset if til fx storskrald; kontakt servicemedarbejderen.

Brugte klude, viskestykker og håndklæder kan lægges til vask på det lille bord til højre i mellemgangen på vej ud af Husflid (under knagerækken), derfra tager rengøringsassistenten det - hun lægger dem på bordet i det første lokale, når det er vasket. Derfra er det fælles ansvar at få dem fordelt ud til alle håndvaskene i kælderetagen. 

 

 

Minigalleri viser medlemmernes egne produktioner:

Klik på det enkelte foto for at se det i fuld størrelse
Klik på  X oppe i venstre hjørne for at vende tilbage til oversigten

/media/17154/scan0001.jpg
/media/17155/scan0002a.jpg
/media/17156/scan0002b.jpg
/media/17157/scan0003a.jpg
/media/17158/scan0003b.jpg
/media/17159/scan0004a.jpg
/media/17160/scan0004b.jpg
/media/17161/scan0005a.jpg
/media/17162/scan0005b.jpg
/media/17163/scan0007a.jpg
/media/17164/scan0007b.jpg
/media/17165/scan0008a.jpg
/media/17166/scan0008b.jpg
/media/17167/scan0009.jpg

KONTAKT


Randers og Omegns Husflidsforening
Fritidscentret
Vestergade 15
8900 Randers C

Mail: randers.husflid@gmail.com

CVR: 17942379

Du finder os i Fritidscentret i Vestergade 15, 8900 Randers C. Vi holder til i Kælderen og benytter os af andre lokaler i huset også. Find os i kælderen første gang du besøger os. Der er indgang fra Vestergade og fra Jernbanegade


Medlem af Fora